Hangi Başlık Yağı mı? Hangi Yağlama Aparatı mı?

Başlıkların bozulma sebeplerinin başında eksik yada yanlış yağlama gelmektedir. Genellikle asistanlar başlıkları yağlarken farklı marka yağ kullanabilir. Hangi markanın uygun olduğunu mutlaka başlık üreticisinden kontrol ettikten sonra kullanmanızı öneririm.

Ama hangi yağı kullandığınız kadar, başlıklarınızı yağlarken hangi yağlama parçasını kullandığınız da bir o kadar önemlidir.

Çünkü her marka başlığın kendisine özel yağlama aparatları olabilir. Başlık satın alırken bu parçalarında sizlere verilmesi gerekmektedir. Çünkü bu parça olmadan doğru yağlama yapamayacağınız için, kısa sürede başlıklarınızın bozulma risk i vardır.

Sizlerin yerinde olsam, sabah kliniğe geldiğimde ilk iş, asistanları çağırarak başlıkları nasıl yağladıklarını göstermelerini isterdim. gerekiyorsa 1 dakikalık bu işlemi video ya çekerek, çalıştığınız teknik servise gönderebilir ve doğru mu yoksa bir eksiklik var mı öğrenebilirsiniz.

Başlıklarınızı yağladıktan sonra mutlaka bir süre baş aşağı gelecek şekilde bırakın ki, yağlar rulmanlara ve kartuş a bir süre temas halinde kalsın ve fazla yağ da süzülsün.

Unutmayın, aldığınız yağların ucunda bu aparatlar yoktur. yukarda gösterilen siyah ve beyaz aparatlar bu yağ tüplerinin ucuna takılarak kullanılır.

Her hasta sonrası başlıklarınızı temizleyip yağladığınızda, çok daha uzun süre arıza yapmadan çalışabilirsiniz.

Mümkünse temizlik işlemi mutlaka otoklavda yapılmalı ve otoklava atmadan önce başlığınızı yağlamanız gerekmektedir.

Ayrıca otoklav sonrası başlığın içindeki yağ uzun süre yüksek ısı ya maruz kalacağı için etkinliğini kaybedecektir. Hastada kullanmadan önce de küçük bir yağlama yapıp kullanmanızı tavsiye ederim.

About Author