Diş Üniti Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler..

Klasik bir soru: ”Diş Üniti nasıl seçilir?”

Birçok etken vardır. ama en önemlilerinden bahsedelim. 

Diş Üniti seçiminde ilk dikkat edilmesi gereken konu, askılı mı yoksa kamçılı mı diş üniti tercihidir.

Diş Üniti seçiminde tek etken fiyat olmamalıdır. Daha önce Askılı ünittemi yoksa kamçılı ünittemi çalışıldığı çok önemlidir. Unutmayın, alışkanlıklardan vazgeçmesi çok zordur. Askılı ünitte yıllarca çalışıp, kamçılı ünit e geçiş yapıldığında yada tam tersi, çalışma sistemininiz tamamen değişeceği için kolay kolay uyum sağlayamayabilirsiniz.

Askılı Diş Ünitinde hekim tableti hasta yanında ve hekimin elinin altında pozisyonlanmaktadır. Hastaya ferah bir alan sağlanmış olur. Ünit karşısına astığınız ekran gayet net görülebilir.

Kamçılı Ünitlerde tablet çoğunlukla hastanın göğsünün üzerinde konumlandırılır. Bu da hastaya baskı oluşturabilir.

Kamçı kollu ünitlerde başlıkların yere düşme ihtimali çok daha azdır. başlık elinizden kaysada, yere  çarpmaz ama sadece başlıklarımız düşmesin diye kamçı kol seçimi yapmak ciddi bir hata olur.

Çalışma sisteminiz, alışkanlıklarınız, hasta portföyünüz dikkate alınmalı ve tüm avantaj-dezavantajlar dikkate alınarak seçim yapılmalıdır.

Satın almadan önce mutlaka teknik bir uzmandan destek alın. Showroom larda gidip deneyin, karşılaştırın öyle karar verin.

İkinci en önemli nokta da ünite üzerindeki donanımlardır.

Maalesef ülkemizde FULL olsun, en DOLUSU olsun gibi yanlış ve gereksiz algı bulunmakta.

En dolu cihazı alacağınıza, normal iş akışınızda hangi tedavileri yaptığınız ve nelere ihtiyaç duyduğunuz ile ilgili bir liste olsa, bu ihtiyaçlara göre cihaz üzerindeki donanımları seçebilir, en önemliside kullanmadığınız ve hiç kullanmayacağınız bir çok özelliğe boşu boşuna para vermemiş olursunuz.

Ünit seçiminde KOMPRESÖR ve VAKUM MOTORU seçimide çok önemlidir. 

Özellikle KURUTUCUSUZ bir kompresör, dünyanın en iyi diş ünite için bile ciddi bir sorundur.

Yurtdışında standart olarak kompresör üzerinde satılan kurutuculari, Ülkemizde birçok firma fiyatları ucuzlatmak için maalesef çıkarmaktadır.

Tüm bu bilgiler ışığında mutlaka servis ve destek hizmeti ciddi derecede yapılandırılmış ve organize olmuş firmalardan alışveriş yapmanızı öneririm.

Fatih ADANUR

About Author