Dental Kompresör Nedir? Normal Kompresör Olmaz mı?

Kompresör ve vakum motoru bir kliniğin en hayati öneme sahip cihazlarıdır.

Çünkü bu cihazlar durduğunda veya düzgün çalışmadığında tüm kliniğin işleri durmakta yada aksamaktadır. Kompresör seçerken bu konuyu listenin en başında tutarak seçim yapmak en doğrusu olacaktır.

En çok sorulan sorulardan birisi de, neden yapı marketlere gittiğimizde bin TL- iki bin TL ye satılan kompresörler varken dental kompresörler en az iki bin EURO oluyor. Cevap çok basit, HİJYEN.

Sağlık sektöründe kullanılan kompresörler hijyenik, antibakteriyel tank ve hava partiküllerini süzen özel filtrelere sahiptir.

Bu kompresörler yağsız çalışır ve enfeksiyona sebep olabilecek tüm havayı süzerek tedavi ünitesine gönderir. Belli bir basınçta sabit miktarda hava göndererek el aletlerinin tam performans ile uzun süreli çalışmalarına olanak sağlar.

Sıkıştırılmış basınçlı havaların oluşturabileceği nem i minimum a indirebilmek için mutlaka bir kurutucu ünitesi olması gerekir.

Standart hava kompresörleri, inşaatlarda, binalarda hijyenik olmayan ortamlarda hava ihtiyacını sağlamak ve kullanılmak üzere üretilmiştir.

Kompresör seçerken mutlaka kullandığınız cihazların hava gereksinimlerini düşünerek ve üretici firmaların tavsiye ettiği markaları değerlendirerek satın almanız en doğrusu olacaktır.

About Author