NETWORK : Kliniklerde KABLOLU mu? KABLOSUZ mu?
Klinik altyapılarında doğru network yapılandırması çok önemlidir.
Eskiden birçok klinikte panoramik , ağız içi kamera yada periapikal görüntüler hekimlere gerekirken, günümüzde artık üç boyutlu ve ciddi miktarda yer kaplayan görüntüler kullanılmaktadır.
Görüntüleme sistemleri olmadan teşhis, ardından da tedavi maalesef çok mümkün değildir. Zaten herhangi bir şikayetle hastane yada kliniklere ilk gittiğinizde hemen sizin röntgeninizi çekmek istemeleri de bu yüzdendir.
İki boyutlu görüntüler (panoramik ve periapikal), 3 boyutlu görüntülere göre daha az yer kaplar fakat artık teknolojinin gelişmesiyle birlikte görüntü kaliteleri ciddi miktarda artmış, bununla beraberde bu görüntülerin boyutları da yine ciddi miktarda büyümüştür.
3 boyutlu görüntüler (tomografi ve 3D ağız içi kamerası görüntüleri) söz konusu olduğunda bu büyüklük GB ile ölçülür olmaya başlamıştır. Bunu basite indirmeye çalışırsak, izlediğiniz HD kalitede bir film de birkaç GB büyüklüğündedir. Bu filmleri internetten indirmeye çalıştığınızda neredeyse bir iki saat civarında sürmesinin sebebi de yine çok büyük miktarda yer kapladığı içindir.
Şimdi bu kadar büyük bir görüntünün, kliniğinizdeki bilgisayarlar arası haberleşme sisteminde nasıl paylaşılacağını ve ihtiyacınız halinde ekrana ne hızlarla gelebileceğini hayat ettiniz sanırım.
Bu yüzden kolay bir yöntem olsa da, KABLOSUZ haberleşme sistemlerini çok tavsiye etmiyorum. Bunun sadece hız ile ilgisi yok, veri güvenliği ve haberleşmede meydana gelebilecek bir kopmanın iş akışınıza vereceği zararla da ilgisi var.
GB hızında bir network altyapısı her ne kadar kablosuz da sağlanabilse de, imkanınız varsa mutlaka KABLOLU bir network sistemi kullanmanızı tavsiye ederim.
Hız, Güvenlik ve Sağlamlık konusunda KABLOLU bir network her zaman KABLOSUZ bir network den daha iyidir.
Sadece hasta görüntüleri değil, diğer kullandığınız programlarda ve internet de de KABLOLU network size çok daha fazla konfor sağlar.
Kablosuz networkü tablet ve telefonlar gibi mobil cihazlarınız için kullanabilirsiniz.
Misafirleriniz ve Hastalarınız için MUTLAKA ayrı bir misafir network ü oluşturup onu kullandırın. Böylece virüs tehlikesi ve veri güvenliğine karşı da iyi bir önlem almış olursunuz.
Bu görüntülerin bilgisayarlar arası rahat ve hızlı bir şekilde aktarılması için mutlaka gigabit hızında bir ağ gerekmektedir.
internet dışında diğer programlarınızın ve özellikle radyoloji görüntülerinizin aktarımı için KABLOLU sistem kullanmanız, size inanılmaz derecede konfor ve hız sağlayacaktır.